puzzelkleed

 Mijn hobby

Honden puzzelkleden ontwerpen, maken en dan door mijn eigen honden laten testen maakt mij ontzettend blij. Omdat ik als echte hondenliefhebster het welzijn van alle honden hoog in het vaandel heb staan, heb ik besloten om mijn hobby ‘zelf puzzelkleden maken’ te gaan delen met zo veel mogelijk mensen. Zie hieronder puzzelkleed voorbeelden. Op mijn facebook pagina staan onder kopje ‘video’s’ ook diverse filmpjes. Evenzo op youtube.

 Wat is een puzzelkleed?

Een puzzelkleed, ook weleens snuffelkleed genoemd, is een soort activiteitskleed waarbij een hond gestimuleerd wordt om zijn neus en hersenen te gebruiken. Op een puzzelkleed zijn spelonderdelen gemaakt met diverse verstopplekjes om hondenkoekjes en andere objecten in, onder of tussen iets te stoppen. Een hond moet echt even puzzelen hoe hij deze traktaties kan bemachtigen. Een kwartier puzzelen kost heel veel neus- en hersenwerk en staat qua energieverbruik gelijk aan een uur rustig wandelen. 

Moeilijkheidsgraad

Al mijn puzzelkleden zijn zo gemaakt dat er gevarieerd kan worden in moeilijkheidsgraad, zodat het voor iedere hond steeds weer een spannend spel en leuke uitdaging blijft. Zijn begeleider kan de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen, van makkelijk naar steeds moeilijker, door het toevoegen of weglaten van simpele objecten of handelingen.

Honden puzzelkledenBoek: Honden puzzelkleden – eenvoudig zelf maken met de hand of naaimachine

Dit boek is door mijzelf geschreven en is te bestellen via Boekscout.

Meer informatie zie Boeken

Leer een puzzelkleed zelf te maken zie interactieve  lezing

De basistechniek voor ieder puzzelkleed is vooral 2 lapjes stof op elkaar naaien en daarna omdraaien. Dus heel simpel.

VERKOOP van puzzelkleden: zie Webshop

Puzzelkleed voorbeelden

Onderstaande puzzelkleden zijn eenvoudig zelf te maken.

Met gebruikte kledingstukken