Lezingen

Lezing Hondencommunicatie

Communicatie heeft een doel. Het gebeurt niet voor niets. Jouw hond wil ons iets vertellen.

Hondencommunicatie leren (zien) is niet gemakkelijk, zeker niet voor kinderen, maar wel uitdagend en essentieel om jouw hond te kunnen begrijpen. Tijdens deze lezing kijken we naar de communicatie en handelingen van honden, maar ook naar onze eigen communicatie en handelingen. Vaak is er onbedoeld een miscommunicatie tussen mens en hond. Door elkaar beter te leren begrijpen zal de relatie en vertrouwen tussen hond en baas aanzienlijk verbeteren. En dat zal ook zijn gedrag kunnen beïnvloeden.
Tijdens de lezing kijken we naar welke communicatiemiddelen de hond allemaal heeft. Wat hij daarmee kan vertellen. Waarom piept of blaft een hond? Hoe zie je dat een hond blij, boos, angstig of stress heeft?

Elkaar echt leren begrijpen is de sleutel tot een kwalitatief goede relatie en samen plezierig oud worden.

Info:

Datum: voorjaar 2023
Maximaal 15 deelnemers (zonder hond)
Inschrijven verplicht via e-mail of contactformulier.

Interactieve lezing Fysieke en mentale uitdagingen

Iedere hond wil graag wat doen en gaat graag aan het werk. Hoe kun je jouw hond op een fysieke en mentale manier uitdagen? Wat is een fysieke of mentale uitdaging? Wat heb je nodig? Hoe ga je dit doen? Waar kun je dit allemaal doen? En wanneer ga je dit doen? We gaan samen brainstormen over deze vragen en een lijst met activiteiten maken die bij jou en jouw hond zouden kunnen passen. Leer kijken hoe je jouw eigen omgeving kunt inzetten voor fysieke en mentale uitdagingen. Er is op straat en onderweg zoveel te doen en te verzinnen! Zeer geschikt voor onzekere, angstige, drukke, dominante honden en honden die niet los kunnen lopen.

Datum: voorjaar 2023
Maximaal 15 deelnemers (zonder hond)
Inschrijven verplicht via e-mail of contactformulier.

Interactieve lezing Honden puzzelkleden zelf maken

Je krijgt ideeën, tips en trucs aangereikt hoe je een puzzelkleed zelf kunt maken. En hoe je een puzzelkleed in moeilijkheidsgraad kunt opbouwen en steeds weer anders en uitdagend kan maken voor jouw hond. En je hond mag zelf uitproberen. Je kunt zowel met of zonder hond deelnemen.

Datum: voorjaar 2023
Maximaal 12 deelnemers (met of zonder hond)
Inschrijven verplicht via e-mail of contactformulier.

Locatie:
Hondenschool In ’t Holt
Holthesedijk 8
5825 JG Overloon