Welzijnscoach

Honden welzijnscoach

Als honden welzijnscoach help ik hond en baas bij het plezierig en betekenisvol invullen van het leven. Iedereen verdient een fijne invulling van de dag. Ook wanneer de mogelijkheden beperkt zijn qua tijd, door fysieke belemmeringen of probleemgedrag. Dan zijn er toch veel meer mogelijkheden dan u denkt voor een goed leven samen.

Wat doet een welzijnscoach?

Is uw hond snel overprikkeld? Is hij/zij de hele dag druk? Verveelt hij/zich snel? Vraagt hij/zij de hele dag om aandacht? Is hij/zij geblesseerd of revaliderend? Kan hij/zij zich moeilijk concentreren en heeft weinig zelbeheersing? Luistert hij/zij slecht?
Als welzijnscoach kan ik u helpen om balans te vinden tussen lichaamsbeweging, mentale bezigheid, onderling vertrouwen, concentratie, spel en rustmomenten. We kijken naar uw verwachtingen en behoeften, en die van uw hond. Alle activiteiten worden aangepast aan de leeftijd, karakter, behoeften en persoonlijke interesse van uw hond, maar ook passend bij u. Door regelmatig samen wat te doen zal uw hond beter willen luisteren en samenwerken, stimuleert het zijn/haar probleemoplossend vermogen, zelfbeheersing en concentratie. Met de juiste inspanning en concentratie krijgt u een meer relaxte hond en wordt de onderlinge band versterkt.

Hoe werkt het

Welzijnscoaching bestaat uit drie afspraken binnen drie maanden en (na)zorg via mail of telefonisch contact. De eerste 2 afspraken zijn bij u aan huis. De derde afspraak kan bij u of bij mij thuis. Voorafgaand aan het eerste gesprek ontvangt u een vragenlijst.
Eerste afspraak (max. 60 minuten):
Intakegesprek en samen maken van het persoonlijke en haalbare activiteiten-/welzijnsplan.
We starten met aanleren en oefenen van nieuwe activiteiten.
Tweede afspraak (max. 45 minuten):
Vervolg aanleren en oefenen van activiteiten. Eventueel kan dit gecombineerd worden met een korte wandelcoaching (rustig wandelen en activiteiten onderweg).
Derde afspraak (max. 45 minuten):
Vervolg aanleren en oefenen van activiteiten. Evaluatie met uitbreiding of bijstelling van het activiteiten-/welzijnsplan.

Kosten

Voor het hele traject van welzijnscoaching inclusief rapportage betaalt u € 150,00 (inclusief BTW). Extra meerkosten zijn € 0,35 per kilometer Overloon – jouw bestemming en vice versa. Betaling geschiedt contant of per pin tijdens de eerste afspraak.

Voor informatie en/of een afspraak kunt u contact met mij opnemen door even te bellen, e-mail te sturen of via het contactformulier (zie pagina Contact). Stuurt u een mail via gmail of hotmail? Kijk dan even in uw Spam-box voor het antwoord! Al uw vragen en ieder contact wordt zeer vertrouwelijk behandeld.

Hondencoach Hélène hondenschool In t Holt Overloon contact