Opleidingen

Opleidingen

Gedragstherapeut Ongewenst gedrag 2023/2024
Opleiding ‘Challenging behaviour’ (Uitdagend gedrag) gegeven door wetenschapper en universitair hoofddocent dierenethologie (gedragsbiologie) Karolina Westlund van ILLIS ABC – Animal Behaviour Courses. De opleiding bevat de meest recente wetenschappelijke onderbouwingen van dierengedrag, dierenbegeleiding en dierentraining i.c.m. praktijkvoorbeelden. Deze intensieve opleiding voltooi ik begin 2024.

Gedragsbeoordelaar/
TOP/MAG gedragskeurmeester voor de Raad van Beheer
Ik heb de basismodule A “ethologie van de hond”, de module B “gedragstesten” en de laatste module C “Gedragsbeoordeling in de praktijk” met goed gevolg doorlopen.
Module B: MAG-test, TOP-test, puppytesten en asielentesten op een correcte, zorgvuldige en hondvriendelijke manier opzetten en afnemen.
Voor de module B gedragstesten moesten wij een eigen test ontwikkelen. Wij hebben toen gekozen voor “een honden aaiproject” in een bejaardentehuis of verpleegtehuis. In deze module hebben we geleerd hoe we een specifieke gedragstest moeten ontwikkelen, opzetten en uitvoeren, zoals o.a. het uitvoeren van een (uitgebreidere) puppytest om puppies met hun toekomstige eigenaar beter te kunnen matchen.
De laatste module C “Gedragsbeoordeling in de praktijk” heb ik in juni 2010 volledig afgesloten.
In september ben ik geslaagd voor TOP/MAG gedragskeurmeester en heb ik stage gelopen bij de Raad van Beheer.
TOP gedragstest: Op 15 meil 2009 heb ik met Qanuk de allereerste pilot TOP-gedragstest gelopen. Met Suka heb ik op 9 april 2010 de TOP test gelopen. Beide honden hebben de test heel goed gedaan.

Hondengedragstherapie
Behaalde certificaten:
DogVision basismodule 1 “ethologie van de hond”
Martin Gaus module 2 & 2a “kynologisch instructeur” (instructeur op een hondenschool)
DogVision module 3 “hoe leren honden”
DogVision module 4 “probleemgedrag van honden naar honden en naar mensen toe”.
DogVision module 5 “probleemgedrag in de praktijk”.
De 3e, 4e en 5e module geven heel goed inzicht hoe onze honden het dagelijks leven ervaren, hoe onze honden functioneren en hoe wij probleempjes (of problemen) met onze hond aan kunnen pakken.