Hondenschool In t Holt Overloon

Hondenschool In ’t Holt te Overloon

Hondenschool Overloon Venray Boxmeer Sint AnthonisGespecialiseerd in werken aan uitdagend probleemgedrag in de praktijk d.m.v. privélessen, zoals trekken,  uitvallen, angst voor verkeer, kinderen, etc.  Ook hulp bij gehoorzaamheid, speurlessen.

Je krijgt als eigenaar inzicht waarom jouw hond ‘iets doet’ en krijgt handvatten aangereikt hoe je een oefening opbouwt en hoe je ‘probleemgedrag’ kunt aanpakken. Als een hond een oefening goed doet op een hondenschool, wil dit nog niet zeggen dat hij dit thuis of op straat ook wil doen.  Waarom gebeurt dit en hoe ga je hier dan mee om? Hierin word je begeleid. Alle honden zijn welkom! Ook ‘moeilijke’ honden en buitenlandse honden die nog weinig geleerd hebben.

Op hondenschool In ’t Holt te Overloon worden geen puppy- en vervolgcursussen gegeven. Wel themacursussen en privélessen.

PRIVÉLES

In sommige gevallen komt groepstraining niet goed uit. Omdat je geen tijd hebt op de normale trainingstijden, of op specifieke onderdelen extra training nodig hebt, of wegens probleem gevend gedrag. Dan is privéles mogelijk. Je traint dan alleen met jouw hond en instructeur op onderling afgesproken tijdstippen  op trainingslokatie In ’t Holt te Overloon. Een losse privéles duurt een half uur.

Kosten:
€ 27,50 per half uur (30 minuten)

SPEURLESSEN

Mantrailing – speuren naar ‘vermist’ persoon. Zie Speurlessen

Mijn werkwijze

THEMACURSUSSEN
Op het grote omheinde cursusveld is maar 1 groep aanwezig bestaande uit max. 4 hond-baas combinaties die ieder op hun eigen niveau trainen en begeleid worden.  Er wordt gewerkt met diverse hulpmiddelen en trainingstechnieken. Zo kan ieder eruit pikken wat bij hem/haar en zijn/haar hond past.

Een themacursus bevat 3 lessen en iedere les duurt 1 uur.
Na de les is er gelegenheid om vragen te stellen. Zie Themalessen

Algemeen
Tijdens een hondenles krijg je hulp, tips en trucs over de basisbeginselen van opvoeding, gehoorzaamheid en zelfbeheersing aangeleerd. Het gaat er niet om dat de hond een commando 100% perfect moet uitvoeren. Belangrijker is samen te bekijken welke manieren er zijn om een hond een bepaald gedrag te laten uitvoeren op commando en/of handhulp. Doet een hond niet wat hem gevraagd wordt, dan leer ik je na te denken over een manier van handelen/optreden zodat je wel voor elkaar krijgt wat je zou willen, En wat de hond ook leuk vindt.
Slechts 10% van de opvoeding is erop gericht om bepaald gedrag (zoals zit, af of hier) aan te leren. De overige 90% is een kwestie van de hond in de juiste stemming te brengen waarin hij bereid is, en in staat is om zijn aandacht op zijn baas te richten waardoor hij iets kan leren. Met deze opgedane kennis kun je thuis, op straat, in bos of polder, etc. zelf aan de slag.

Lokatie:
In ’t Holt
Holthesedijk 8
5825JG Overloon
(Volg bordjes mini-camping In ’t Holt)
Bij droog weer wordt er buiten getraind.

Algemene voorwaarden:  Algemene voorwaarden hondenschool In 't Holt (0 downloads )