Hondenschool In t Holt Overloon

Hondenschool In ‘t Holt te Overloon

Hondenschool Overloon Venray Boxmeer Sint AnthonisHondenschool In ‘t Holt te Overloon geeft zeer afwisselende lessen waarbij leren luisteren voorop staat, maar wel op een leuke manier en eenieder wordt individueel begeleid binnen de groep. Ieder traint op zijn eigen niveau. Wat leert de hond?  Natuurlijk de basisgehoorzaamheid zoals zit, lig/af, blijf/wacht en wandelen zonder trekken. Op commando bij de baas komen, gaan staan, niet opspringen tegen mensen, vlak langs andere honden lopen, niet najagen van joggers en fietsers, niks van de grond/straat eten, naar een vaste plaats sturen en zelfbeheersing. Heb je al een cursus bij een andere hondenschool gevolgd maar wil je nog extra training voor specifieke onderdelen of probleemgedrag dan wordt daar in de training rekening mee gehouden. Er wordt geen standaard les gedraaid. De lessen worden voor de cursisten gemaakt.

Tevens krijg je als eigenaar handvatten aangereikt hoe je een oefening opbouwt en hoe je ‘probleemgedrag’ kunt aanpakken. Als een hond een oefening goed doet op een hondenschool, wil dit nog niet zeggen dat hij dit thuis of op straat ook wil doen.  Waarom gebeurt dit en hoe ga je hier dan mee om? Hierin word je begeleid. Alle honden zijn welkom! Ook ‘moeilijke’ honden en buitenlandse honden die nog weinig geleerd hebben.

De gehoorzaamheidsoefeningen worden altijd gecombineerd met enkele uitdagende DOE-activiteiten en hondenspelletjes, zoals apporteren, speuren, zoekspelletjes en neusspelletjes. Zo worden de geleerde gehoorzaamheids-oefeningen direct in de praktijk geoefend. Alle lessen worden gegeven door een ervaren hondencoach.

Voor meer info zie puppycursus, basiscursus en fun-cursus. Mocht de tijd jou niet schikken, stuur dan even een e-mail met tijden waarop je wel kunt/wilt trainen. Ik probeer zoveel mogelijk aan wensen van klanten te voldoen.

Waarom Effe Anders?
Toen ik met mijn vijfde hond de cursussen (van pup t/m GGBeginners) afgerond had merkte ik dat ik deze lessen nog steeds niet leuk en uitdagend vond, maar saai met statische oefeningen zonder actie. Doordat er vaak in grotere groepen les gegeven wordt, train je vaak maar een relatief korte tijd. Ook merkte ik dat door de centraal gegeven lessen er geen ruimte was voor een cursist om sneller of langzamer te gaan.
Al jaren denk ik: “Dat kan anders”.

Mijn werkwijze

CURSUSSEN
Op het grote omheinde cursusveld is maar 1 groep aanwezig bestaande uit max. 6 hond-baas combinaties die ieder op hun eigen niveau trainen en begeleid worden door een ervaren hondencoach. Er wordt gewerkt met de clicker, een positieve leermethode, die vooral bij ‘eigenwijze honden’ prima werkt en waarmee men hele goede vorderingen kan maken. De clicker wordt alleen gebruikt in de aanleerfase en is zeker geen ‘must’ om te gebruiken.
Tijdens iedere cursus worden onderstaande kernpunten gehanteerd: werken aan wederzijds vertrouwen en vriendschap, leerzaam en ontspanning, plezier en gezelligheid.

Een cursus bevat 10 lessen en iedere les duurt 1 uur. Het is mogelijk om  2 lessen gratis in te halen.
In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.
Na de les is er gelegenheid om vragen te stellen onder genot van een kop thee of koffie.
Na de cursus ontvangt u een getuigschrift, geen diploma.

Een losse privéles is ook mogelijk en duurt een half uur.

CURSUSSEN

Puppycursus: voor jonge honden tot ca. 5 maanden. Cursusduur:  5 of 10 weken. In deze puppycursus wordt spelenderwijs de eerste basiscommando’s aangeleerd en verschillende (dagelijkse) situaties geoefend. In het najaar van 2020 staan geen puppylessen gepland.

Basiscursus: voor jonge honden vanaf  ca. 5 maanden, of na de puppycursus.
Cursusduur: 10 weken.
In deze cursus worden de basiscommando’s verder aangeleerd en uitgebreid en praktijksituaties geoefend. Zie voor meer info: basiscursus

DOE-CURSUS
Doe-cursus: een cursus voor honden ouder dan 1 jaar.
Vervolg op de basis- of puppycursus, maar meer toegespitst op een echte Doe-cursus met iedere week afwisselende lessen met balanstraining, denkspelletjes, speur- en zoekopdrachten, sport en spel, waarbij gehoorzaamheid, zelfbeheersing en creativiteit in de training zijn ingepast. Deze Doe-cursus staat in het teken van samen leuke dingen doen en samen leren.  Je krijgt veel informatie en ideeën om zelf thuis mee aan de slag te  kunnen gaan.  Meer info zie doe-cursus

PRIVÉLES
In sommige gevallen komt groepstraining niet goed uit. Omdat je geen tijd hebt op de normale trainingstijden, of op specifieke onderdelen extra training nodig hebt, of wegens probleemgevend gedrag. Dan is privéles mogelijk. Je traint dan alleen met jouw hond en instructeur op onderling afgesproken tijdstippen  op trainingslocatie In ‘t Holt te Overloon.

Kosten:
€ 19,50 per half uur (30 minuten)

Algemeen
Tijdens de cursus krijg je hulp, tips en trucs over de basisbeginselen van opvoeding, gehoorzaamheid en zelfbeheersing aangeleerd. Het gaat er niet om dat de hond een commando 100% perfect moet uitvoeren. Belangrijker is samen te bekijken welke manieren er zijn om een hond een bepaald gedrag te laten uitvoeren op commando en/of handhulp. Doet een hond niet wat hem gevraagd wordt, dan leer ik je na te denken over een manier van handelen/optreden zodat je wel voor elkaar krijgt wat je zou willen, En wat de hond ook leuk vindt.
Slechts 10% van de opvoeding is erop gericht om bepaald gedrag (zoals zit, af of hier) aan te leren. De overige 90% is een kwestie van de hond in de juiste stemming te brengen waarin hij bereid is, en in staat is om zijn aandacht op zijn baas te richten waardoor hij iets kan leren. Met deze opgedane kennis kun je thuis, op straat, in bos of polder, etc. zelf aan de slag.

Lokatie:
In ‘t Holt
Holthesedijk 8
5825JG Overloon
(Volg bordjes mini-camping In ‘t Holt)
Bij droog weer wordt er buiten getraind.

Algemene voorwaarden:  Algemene voorwaarden hondenschool In 't Holt (0 downloads)