Consult

CONSULT

Als hondencoach observeer ik samen met de eigenaar (en andere gezinsleden of belanghebbende) de hond in zijn eigen omgeving, zowel zijn normale gedrag alsmede het probleemgedrag. De meeste problemen doen zich vaak voor in de vertrouwde omgeving van de hond. Dit kan zowel in huis, tuin, op straat of in het nabij gelegen park zijn. Tijdens dit consult wordt de (ingestuurde) vragenlijst besproken, worden er nog aanvullende vragen gesteld, wordt de hond geobserveerd en worden er eventueel nog testjes gedaan die nodig zijn om een goede diagnose te kunnen stellen. Aan de hand van het verhaal van de eigenaar, een ingevuld vragenformulier en observatie van de hond wordt de oorzaak (of oorzaken) van het probleemgedrag achterhaald. Tijdens het consult krijgt u direct oplossingen ter verbetering van het gedrag aangereikt.

Ik kan u helpen bij:
– het zoeken naar de oorzaak van het probleemgedrag
– u informatie en advies geven over oplossingen en gedragstherapieën
– u uitleg geven over hulpmiddelen en u demonstreren hoe die hulpmiddelen gebruikt dienen te worden.

Enkele gedragsproblemen waar u aan kunt denken zijn zoal:
Verlatingsangst – niet alleen thuis kunnen blijven
overmatig trekken aan de lijn
overmatig blaffen
onzindelijkheid
agressie naar mensen, kinderen en baby’s
agressie naar andere honden
bezitsagressie
angstagressie
territoriale agressie
voerbaknijd
angst
hyper- of overactiviteit
opspringen
najagen van joggers, fietsers, auto’s

Een consult kost €79,00 – bij vooraf ingevulde vragenlijst
Extra meerkosten zijn € 0,30 per kilometer Overloon – uw bestemming en vice versa. Betaling geschiedt contant tijdens het consult.
Eén consult duurt 1,5 uur waarin we zo veel mogelijk zaken behandelen.

Een consult zonder ingevulde vragenlijst kost € 93,00. Dit consult duurt 2 uur.
Extra meerkosten zijn € 0,30 per kilometer Overloon – uw bestemming en vice versa. Betaling geschiedt contant tijdens het consult.

Na afloop ontvangt u een samenvatting van het gesprek met de analyse en prognose van het probleemgedrag, de geadviseerde aanpak en nog relevante informatie betreffende het hondengedrag en behandelingsadvies. Hoewel ik het advies altijd in zeer begrijpelijke taal aan een klant toestuur, kan het toch gebeuren dat u de toegestuurde informatie niet helemaal begrijpt, maar dan kunt u altijd telefonisch contact met mij opnemen. Ook voor vragen die later bij u opkomen kunt u altijd bellen.

Een consult wordt afgenomen bij u thuis in de regio’s Oost-Brabant (gemeenten  Land van Cuijk en Deurne) en Noord Limburg (gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray en Horst). Meestal is een uur tot anderhalf uur voldoende voor een consult.

Vervelend gedrag wordt probleemgedrag en dan vaak gewoontegedrag. Gewoontegedrag is moeilijk af te leren omdat de hond vast zit aan vaste patronen en handelt vanuit automatisme.
Wacht niet tot ongewenst gedrag een gewoontegedrag wordt en uiteindelijk escaleert tot een onhoudbare (& onveilige) situatie!

Voor informatie en/of een afspraak kunt u contact met mij opnemen door even te bellen, e-mail te sturen of via het contactformulier (zie pagina Contact). Stuurt u een mail via gmail of hotmail? Kijk dan even in uw Spam-box voor het antwoord! Al uw vragen en ieder contact wordt zeer vertrouwelijk behandeld.

Hondencoach Hélène hondenschool In t Holt Overloon contact