Workshops

Workshops en lezingen

Ken je dit ook? Kom je na een lange hondenwandeling thuis en dan kijkt je hond je aan met een blik van ‘Dat was leuk, maar wat gaan we nu doen?’. Nog meer wandelen is geen optie, daar wordt de hond fysiek alleen maar sterker van. Ook een nog groter uithoudingsvermogen vraagt om nog langere wandelingen. Volg 1 van onderstaande workshops en ontdek dat je samen met je hond hele leuke dingen kunt doen die hem doodmoe maken zonder lange wandelingen te maken en die ook relatief weinig tijd hoeven te kosten.
Iedere hond heeft 1 lange wandeling per dag nodig. Deze activiteiten zijn een aanvulling en geen vervanging van de wandeling!
Op onze locatie In ’t Holt worden regelmatig workshops gegeven, zowel voor beginners als gevorderden. Ook voor reactieve honden (maximaal 2 hond-baas combinaties). Wegens een grote verbouwing in het najaar zijn workshops pas weer mogelijk vanaf 2023. Houd voor de data de ‘agenda’ of Facebook in de gaten.

OOK OP AANVRAAG

Wil je met een eigen groepje (vanaf 2 hond-baas combinaties en maximaal 6 combinaties) een workshop volgen, dan kan dit op aanvraag. Stuur mij een mail of bel even voor meer informatie. Pas vanaf 2023 weer mogelijk.

Hond moe maken zonder te wandelen

Workshops die gegeven  (kunnen) worden zijn:

Zelf hondenspelletjes bedenken en maken met dagelijkse gebruiksattributen en afval-/verpakkingsmaterialen uit huis
Leer op eenvoudige structurele wijze zelf creatieve hondenspelletjes te maken a.d.h.v. een praktisch schema. Dit kan echt iedereen!

Hersenwerk/puzzelen met honden
Er wordt gewerkt met een groot aantal verschillende honden puzzelkleden (vergelijkbaar met de Buster Activity Mat) en een aantal gekochte puzzels. Tijdens de pauze krijg je tevens een korte uitleg hoe je een honden puzzelkleed op simpele wijze in een handomdraai zelf kunt maken.

LEZING Zelf honden puzzelkleden maken
Krijg tips en trucs hoe je simpel een heel degelijk hondenpuzzelkleed zelf kunt maken met hand en/of naaimachine,  en het spelopbouw op diverse niveaus. Veel puzzelkleden liggen tentoongesteld om het verhaal te verduidelijken. Neem pen, papier en een fotocamera mee.

Kennis maken met speuren (zweetwerk, detectie & sporen lopen)
We gaan speuren en sorteren (voorstadium van detectiewerk). We maken een aantal korte trails met verschillende geuren.

Neuswerk spelletjes
In deze workshop gaan we de neus van de hond aan het werk zetten in verschillende disciplines zoals uiteenlopende zoekspelletjes, apporteren (voor de honden die kunnen en willen apporteren) en sorteren (voorstadium van detectiewerk).

Wandelingen met creatief gebruik van de natuur en/of de omgeving
Leer samen met je hond anders wandelen. Maak van objecten onderweg hondenspelletjes zoals vaneen boom(stronk), struik, paaltjes, bank of picknickplaats.

Balans & coördinatie
De hond krijgt verschillende balans- en coördinatie-oefeningen aangeboden om hem/haar beter bewust te maken van zijn/haar lijf. Tevens wordt hij ook geestelijk uitgedaagd. Dit zal ook zijn zelfvertrouwen vergroten.

Steppen met hond
Graag bied ik de mogelijkheid om samen met je hond kennis te maken met deze hondensport. Maximaal 2 personen per keer, dus ideaal om deze leuke activiteit samen met jouw vriend(in) of partner te doen. De hond dient minimaal 12 maanden oud te zijn en de basiscommando’s te kennen.

Honden fotograferen