Hondentraining basiscursus

Basiscursus 

Hondenschool Overloon Venray Boxmeer Sint Anthonis

iedere woensdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur  OF dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.  Ook voor ‘moeilijke honden’ die wat extra begeleiding nodig hebben, en honden die nog nooit een cursus gevolgd hebben, en buitenlandse geadopteerde (zwerf)honden.

START cursus: dinsdagavond 1 september 2020 EN woensdagochtend 2 september 2020.

Instromen: is iedere 2 weken mogelijk tot de les vol is.  Bij instroming is de eerste les een half uur privéles zodat we samen kunnen ontdekken wat het niveau van de hond is en vragen gesteld kunnen worden.
Cursusduur: 10 weken en de mogelijkheid om gratis 2 lessen in te halen.
Voor wie? Voor jonge honden vanaf ca. 5 maanden of na de puppycursus.  Heb je een hond die trekt (naar andere honden)? Die uitvalt? Van alles achterna jaagt? In een veilige situatie gaan we ook aan de slag met gedrag dat voor jou als baas niet wenselijk is. Alle honden zijn welkom, ook ‘moeilijke’ honden! Een hond is nooit te oud om te leren. Maximaal 5 hond-baas combinaties per cursus.
Kosten: € 100,00 voor 10 lessen van 1 uur
Wat leert u en uw hond? In deze cursus worden de basiscommando’s verder aangeleerd en uitgebreid. Tevens worden praktijksituaties nagebootst om ongewenst gedrag te voorkomen of te begeleiden, zoals het najagen van fietsers, kat en wild. Ook leert de hond etenswaar en objecten te laten liggen en niet direct af te stormen op andere honden. Tevens krijg je ideeën aangereikt om jouw hond happy te houden. Ook is er de mogelijkheid om op verzoek bepaalde (ongewenste) situaties te oefenen in de les.

Je krijgt voor de cursus, bij aanmelding, een factuur toegestuurd per mail. De inschrijving is pas definitief wanneer de betaling ontvangen is.
Aanmelden via e-mail          

Wat heb je nodig voor een cursus?
* Een riem van ca. 1,50 m
* Een gewone halsband (geen slipketting e.d.) of tuigje
* Favoriet speeltje voor de hond
* Ruim voldoende, zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende hondensnoepjes. Niet zijn gewone voer!
* Een clicker (ook de eerste keren te leen)
* Een eigen kleedje of handdoek
* Een speciaal apporteerspeeltje
* Poepzakjes
* En een goed humeur

Tips en trucs
Tijdens de cursus krijg je hulp, tips en trucs over de basisbeginselen van opvoeding, gehoorzaamheid en zelfbeheersing aangeleerd. Het gaat er niet om dat de hond een commando 100% perfect moet uitvoeren. Belangrijker is samen te bekijken welke manieren er zijn om een hond een bepaald gedrag te laten uitvoeren op commando en/of handhulp. Doet een hond niet wat hem gevraagd wordt, dan leer ik je na te denken over een manier van handelen/optreden zodat je wel voor elkaar krijgt wat je zou willen, en wat de hond ook leuk vindt.
Slechts 10% van de opvoeding is erop gericht om bepaald gedrag (zoals zit, af of hier) aan te leren. De overige 90% is een kwestie van de hond in de juiste stemming te brengen waarin hij bereid is, en in staat is om zijn aandacht op zijn baas te richten waardoor hij iets kan leren. Met deze opgedane kennis kun je thuis, op straat, in bos of polder, etc. zelf aan de slag.