Hondencoach begeleiding van hond en baas hondengedragstherapeut gedragstherapie hondenfluisteraar
Home                Voorstellen               Workshops                Agenda                 Consult                Boek                  Contact              


Cursussen

Op het grote omheinde cursusveld is maar 1 groep aanwezig bestaande uit max. 6 hond-baas combinaties die ieder op hun eigen niveau trainen en begeleid worden door een hondencoach.
Er wordt gewerkt met de clicker, een positieve leermethode, die vooral bij ‘eigenwijze honden’ prima werkt en waarmee men hele goede vorderingen kan maken.
Tijdens iedere cursus worden onderstaande kernpunten gehanteerd: werken aan wederzijds vertrouwen en vriendschap, leerzaam en ontspanning, plezier en gezelligheid.

Een cursus bevat 10 lessen. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.
Iedere les duurt 1 uur.
Na de les is er gelegenheid om vragen te stellen onder genot van thee of koffie.
Na de cursus ontvangt u een getuigschrift en geen diploma.

Lokatie:
In 't Holt
Holthesedijk 8
5825JG  Overloon
(Volg bordjes mini-camping In 't Holt)
Bij droog weer wordt er buiten getraind.
Bij slecht weer wordt gebruik gemaakt van de binnenruimte.

Wat heb je nodig voor een cursus?
* Een riem van ca. 1,80 m
* Een gewone halsband (geen slipketting e.d.) of tuigje
* Favoriet speeltje voor de hond
* Ruim voldoende, zeer kleine, lekere en voor de hond interessant ruikende hondensnoepjes. Niet zijn gewone voer!
* Een clicker (ook de eerste keren te leen)
* Poepzakjes
* En een goed humeurPUPPYCURSUS

Puppycursus: voor puppies tot 5 - 6 maanden.
Cursusduur: 10 weken.
In deze cursus worden de eerste basiscommando's geleerd.
Iedere les is opgebouwd uit 2 tijdvakken. In het eerste tijdvak worden de beginselen van de basiscommando's aangeleerd. Tijdens de tweede helft van de les mag de pup op ontdekkingstocht en worden  diverse praktijksituaties nagebootst en in scene gezet.

Trainingstijd
De puplessen staan gepland op woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
Start: woensdagochtend 25 oktober 2017. Bij genoeg aanmelding kan eerder gestart worden.

Kosten
De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen van 1 uur.
Tevens ontvangt u de brochure 'Pup in huis' met informatie over de belevenswereld van de pup en tips en trucs over hoe hier mee om te gaan.
U krijgt voor de cursus, bij aanmelding, een factuur toegestuurd per mail. De inschrijving is pas definitief wanneer de betaling ontvangen is.
Klik hier voor het aanmeldingsformulierBASISCURSUS

Basiscursus: voor jonge honden vanaf 5 maanden, of na de puppycursus.

Cursusduur: 10 weken.
In deze cursus worden de basiscommando's verder aangeleerd en uitgebreid. Tijdens de tweede helft van de les wordt er meer afwisseling geboden in de vorm van nabootsen praktijksituaties en basisoefeningen fun-spelletjes, zoals balanstraining, denkspelletjes, speur- en zoekopdrachten, waarbij de basisbeginselen van opvoeding, gehoorzaamheid en zelfbeheersing in de training zijn ingepast. De hondencommunicatie en lichaamstaal zijn een belangrijk onderwerp in de lessen.

Trainingstijd
De basislessen staan gepland op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.
Start: woensdagochtend 25 oktober 2017. Bij genoeg aanmeldingen kan eerder gestart worden.

Kosten
De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen van 1 uur.
Tevens ontvangt u de brochure 'Wat vertelt onze hond'.
U krijgt voor de cursus, bij aanmelding, een factuur toegestuurd per mail. De inschrijving is pas definitief wanneer de betaling ontvangen is.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier

DOE-CURSUS

Doe-cursus: na de basiscursus of voor honden ouder dan 1 jaar.
Vervolg op de basiscursus, maar meer toegespitst op een echte Doe-cursus met iedere week afwisselende lessen met balansstraining, denkspelletjes, speur- en zoekopdrachten, sport en spel, waarbij gehoorzaamheid, zelfbeheersing en creativiteit in de training zijn ingepast. Deze Doe-cursus staat in het teken van samen leuke dingen doen en samen leren.

Kosten
De kosten bedragen € 100,00 voor 10 lessen van 1 uur.

Trainingstijd
De Doe-lessen staan gepland op dinsdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur.
Start: dinsdagochtend 24 oktober 2017. Bij genoeg aanmeldingen kan eerder gestart worden.
U krijgt voor de cursus, bij aanmelding, een factuur toegestuurd per mail. De inschrijving is pas definitief wanneer de betaling ontvangen is.
Klik hier voor het aanmeldingsformulierAlgemeen

Tijdens de cursus krijgt u hulp, tips en trucs over de basisbeginselen van opvoeding, gehoorzaamheid en zelfbeheersing aangeleerd. Het gaat er niet om dat de hond een commando 100% perfect moet uitvoeren. Belangrijker is samen te bekijken welke manieren er zijn om een hond een bepaald gedrag te laten uitvoeren op commando en/of handhulp. Doet een hond niet wat hem gevraagd wordt, dan leer ik je na te denken over een manier van handelen/optreden zodat je wel voor elkaar krijgt wat je zou willen, En wat de hond ook leuk vindt.
Slechts 10% van de opvoeding is erop gericht om bepaald gedrag (zoals zit, af of hier) aan te leren. De overige 90% is een kwestie van de hond in de juiste stemming te brengen waarin hij bereid is, en in staat is om zijn aandacht op zijn baas te richten waardoor hij iets kan leren. Met deze opgedane kennis kunt thuis, op straat, in bos of polder, etc. zelf aan de slag.

Waarom effe anders?
Toen ik met mijn vijfde hond de cursussen (van pup t/m GGBeginners) afgerond had merkte ik dat ik deze lessen nog steeds niet leuk en uitdagend vond, maar saai met statische oefeningen zonder actie. Doordat er vaak in grotere groepen les gegeven wordt, train je vaak maar een relatief  korte tijd. Ook merkte ik dat door de centraal gegeven lessen er geen ruimte was voor een cursist om sneller of langzamer te gaan.
Al jaren denk ik: “Dat kan anders”.Helene Heijs Hondencoach                                                                                                                                                                  
tel. 06 81035777                                                                                                                                                                                          KvK nr. 54541611
stuur e-mail                                                                                                                                                                                            Algemene Voorwaarden  

Copyright

Niets van deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt door middel van derden of druk, fotokopie, microfilm, opname (elektronisch en/of mechanisch) of op welke andere wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming.